Mediul si masajul anticelulitic

masaj in aer liber

Mediul si masajul anticelulitic

Trebuie sa spus ca inca de la inceputurile masajului in India antica, acum mai bine de 3000 de ani, in sistemul ayurvedic, mediul in care se facea masajul era considerat foarte important. In Ayurveda masajul era facut in natura, pentru ca energiile vitale care se gasesc in mediul natural sa ajute si sa contribuie la echilibrarea energiilor interne ale organismului. Nu stim daca pe atunci se facea masaj anticelulitic, dar cu siguranta masajul era terapeutic.

Terapeutii din vechea Indie, dar si cei din China, isi intindeau clientii pe iarba in poieni linistite, nu foarte intinse, oarecum aproape de copacii care sunt mari datatori de energie. In acele vremuri era considerat ceva foarte natural ca fiecare masaj sa fie facut in aer liber si exista si desene in piatra reprezantand terapeutul si pe cel masat aflati la umbra unui copac. Nu stim daca in acele vremuri se facea masaj anticelulitic, dar este pomenit in sistemul ayurvedic ca masajul ajuta pielea sa fie mai frumoasa.

Din pacate, in decursul istoriei ne-am rupt de natura si de mediu inconjurator. Incet, incet a devenit normal ca masajul sa se faca numai in interior, in camere izolate, uneori insuficient aerisite. A devenit o moda sa se puna muzica orientala in surdina pentru a creea ceva atmosfera.

Intre timp, celulita a devenit o problema moderna, nu stim cata celulita exista in antichitate, dar astazi, peste 8 din 10 femei manifesta forme diverse de celulita. Poate ca si poluarea a contribuit la asta, poate ca regimul alimentar, tot mai bogat in carbohidrati. Cert este ca astazi, nimeni n-ar mai concepe ca, de exemplu, un masaj anticelulitic sa se faca in mediul natural, in aer liber. Acum, in aer liber gasim poluanti periculosi pentru sanatate cum ar fi bioxidul de azot, monoxid de azot si bioxidul de sulf.

In privinta mediului in care se desfasoara activitatile, recomandam acest salon ca facand masaj anticelulitic Bucuresti  efectuat in conditii de maxima curatenie si atmosfera intima si placuta. Nu trebuie sa mai comentam despre eficienta acestui masaj pentru ca avem exemple de femei care au scapat de celulita vizitand acest salon.

A existat in Turcia o initiativa ecologica de a scoate masajul anticelulitic din camere si a-l muta din nou in natura, de unde provine, dar n-a avut un prea mare succes, in ciuda eforturilor depuse, detalii aici. Este si firesc sa se intample asa, pentru ca omul modern traieste in jungla de beton, de unde nu-i este simplu sa iasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*