Machiajul profesional se face intr-un mediu curat

In lume, campaniile in favoarea pastrarii si protejarii mediului nu mai sunt demult apanajul unor activisti de mediu si din ce in ce mai multe companii vor sa arate ca le pasa si se implica in tot felul de proiecte de reducere a poluarii si de prezervare a naturii.

Spre exemplu, L’Oreal care este cel mai mare producator de produse de frumusete, incluzand aici produsele de machiaj, parfumurile, sampoane si geluri de dus si care conduce cercetari de dermatologie si cosmetologie, de nivel mondial, nu a semnat pactul Campaign for Safe Cosmetics, care cere indepartarea toxinelor si substantelor carcinogene. La o analiza atenta, o parte din rujurile rosii produse de L’Oreal au fost dovedite ca aveau in continutul lor plumb. Iata in continuare o lista cu companii care au aderat la aceasta campanie.

Maybelline este detinuta de L’Oreal si mosteneste de la firma mama indiferenta fata de mediu, desi public afiseaza o alta atitudine.

Make Up For Ever pare sa fie mai receptiva la problemele de mediu si a anuntat ca a redus poluarea cu 65% in unitatile sale de productie. In plus, o gama intreaga de produse ale companiei sunt ele destinate protejarii pielii de factorii poluanti din mediu si contra radiatiei ultraviolete. Vorbim despre produse pentru machiaj profesional. Protectia UV este intalnita,  de altfel, la aproape toate fondurile de ten produse de Make UP For Ever.

La noi in tara cei mai multi make-up artisti sunt pasivi si indiferenti la problemele de mediu. Ei au senzatia ca nu este o problema a lor, ca nu pot influenta nimic si ca responsabilitatea trebuie sa fie a producatorilor de cosmetice si de produse de machiaj. Din fericire, nu toti make up artistii din Romania gandesc asa. Spre exemplu, Alexandru Abagiu, unul dintre cei mai cunoscuti si mai reputati make-up artisti declara public ca „make-up artistul trebuie sa-si protejeze clientul si sa aleaga in gama sa de machiaj cat mai multe produse verzi”.

Intrebata intr-o emisiune televizata, Roxana Dumitru make-up artist independent, arata ca exista un aspect pecuniar care in Romania este hotarator. Pretul produselor „verzi” de machiaj este mult mai mare decat cel al produselor „ne-verzi” si clientii sunt mai sensibili la pret decat la problemele de mediu. Gasiti in continuare site-ul de machiaj profesional al machiozei.

Au fost intrebate femei care solicita servicii de machiaj profesional daca le deranjeaza sa fie machiate cu produse care contin substante toxice. Raspunsul a fost putin neasteptat, majoritatea au raspuns ca „baba sufera la frumusete”. Adica si-au asumat riscurile substantelor toxice pentru a deveni mai frumoase si pentru a purta un machiaj profesional de calitate. O parte totusi doresc ca machiajul sa se faca intr-un mediu curat, cu produse „verzi”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*