Cerneluri folosite in tatuaj sprancene

Ascensiunea rapida si puternica a domeniului de tatuaj sprancene, prin tehnici de micropigmentare si microblading a dus la dezvoltarea unei adevarate industrii care produce cerneluri de tatuaj si aparate pentru tatuare, indiferent ca este vorba despre cel electric sau despre cel manual.

Jana Ceban, make-up artist specializata in microblading ne explica diferenta esentiala dintre aparate. Primul, cel electric, este cel clasic si este folosit in operatiuni de micropigmentare a sprancenelor de mai multa vreme. Cel de-al doilea, aparatul manual este o noutate in domeniu si are un cap format din mai multe ace subtiri, care dau impresia unei lamele, de aici si denumirea de microblading. Are avantajul ca poate desena fire de spranceana foarte fine si realistice. Daca doriti mai multe detalii vizitati site-ul Janei tatuaj sprancene si veti afla mai multe si mai ales veti vedea imagini cu sprancenele inainte si dupa tatuare.

La inceput, in urma cu nu mai mult de 10 ani, se folosea pentru tatuarea sprancenelor tusul cu care se faceau tatuaje obisnuite. Acest tus nu numai ca nu era obtinut in urma unor procese care sa protejeze mediul, dar continea plumb, ceea ce-l facea toxic pentru cel tatuat.

Jana Ceban atrage atentia ca pe piata, din dorinta de a avea preturi competitive, unii tatuatori cumpara si folosesc cerneluri ieftine, care contin substante toxice, periculoase pentru organism. Jana ne-a aratat gama de culori folosita de ea si aceasta nu numai ca nu contine substante toxice, dar sunt si pregatite in fabrici care respecta standardele de protejare a mediului. In general, producatorii seriosi merg pe solutii de substante organice, care se degradeaza in timp, dar sunt mult mai putin periculoase pentru sanatate si pentru mediu, decat folosirea unor compusi anorganici, foarte rezistenti in timp, dar poluanti.

In procesul de tatuare, o parte din cerneala folosita, se absoarbe in piele si ajunge, astfel, in organism. Substantele organice sunt mai usor de descompus de catre organism. In plus, ele sunt mai usor de preparat pentru a nimeri o culoare cat mai apropiata de cea a firelor naturale ale sprancenei.

In cazul unui tatuaj sprancene de calitate, puteti observa ca firele nu sunt negre, eventual cu tenta albastruie, ca in cazul folosirii compusilor anorganici, ci sunt nuante de maron, mai inchis sau mai deschis, dupa cum este cazul.

Deci, recomandarea noastra pentru fetele sau femeile care isi doresc un tatuaj fir cu fir al sprancenelor si sunt ingrijorate de aspectul sanatatii, le recomandam sa intrebe pe make-up artistul care le va tatua ce fel de cerneluri foloseste.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*